Maar wat is dan de oplossing ?

door Hank

Ik zie veel commentaren op de economie. Niet alleen op deze site staan deze reacties, ze zijn ook op andere sites te vinden. En op TV, in kranten en zo nog meer. Wat mij opvalt is dat vele mensen - vaak deskundigen - goed kunnen uitleggen wat er mis is en hoe dat zo gekomen is. Maar het spannendste gedeelte ontbreekt vaak valt mij op: de oplossing. Hoe pakken we de zaken aan zodat de 'verkeerde dingen' nooit weer gebeuren. Dat zou toch handig zijn?
Wie wil er reageren?

Antwoord redactie:
Op de homepage staan twee links naar artikelen op deze site die oplossingsmogelijkheden bespreken. Reacties die ingaan op mogelijke oplossingen worden uiteraard zeer op prijs gesteld.

Commentaar op Maar wat is dan de oplossing ?Aug 04, 2014


Het kan wel: een oplossing
by: Hank

Ik vond laatst een boek met oplossingen. Ja, dat klinkt bijzonder, maar toch. Het vertelt in wezen dat de je nog zo veel aan de huidige economie kunt sleutelen, er verandert in wezen weinig. En ik denk dat dat wel klopt. Verder zegt het boek dat wij allen eigenlijk voor een andere nieuwe economie moeten kiezen ("kies voor een beter speelveld met betere prikkels"). Door de foute door betere prikkels te vervangen kun je tot een fundamentele verandering komen, niet eerder, dat is het betoog. Je kunt dat niet even alleen bereiken, daar zijn meer 'verstandige mensen' voor nodig. Maar dat moet toch kunnen? Er zijn toch genoeg mensen en economen die voor een gezonde economie ijveren naar mijn idee.

Terug naar het artikel: Het BBP (Bruto Binnenlands Product)

Extra’s

Zoek op deze site:

XML RSSAbonneer je via RSS
  • XML RSS
  • follow us in feedly