Goudkoorts laatste stuiptrekking €&$ gelddrukperscarrousel ?!-II

door Maan Arkenbosch
(Ittervoort)

Op 3 maart 2007 heb ik een artikeltje geschreven met voormelde hoofd. Ik heb met enige verbazing gekeken naar de goud en zilver grafiek van de laatste 2 jaar.
Er is sprake van een bijna 35% daling van goud en 50% voor zilver, welk % geen duidelijke grond heeft of toch? Van meet af aan heb ik de virtuele handel op de COMEX niet vertrouwd. Hier kan met gedrukt geld gespeculeerd worden en dat is voldoende aanwezig. Vreemd is, dat het goud nog altijd in $ uitgedrukt wordt en niet in een b.v. grondstoffen mandje.

Thans blijkt dat China feitelijk nagenoeg de hele jaarproductie aan goud opgekocht heeft in 2013. Tegelijk is sprake van terugroepen van goud door de Bundesbank vanuit de V.S. Tot nog toe is van de 300 ton slechts 5% uitgeleverd. Is de rest naar China gegaan? Is hier wel voldoende controle op? Waarom is het goud niet eerder teruggehaald? Waarom wordt er zoveel goud uit de V.S. in Zwitserland omgesmolten voor China? De virtuele COMEX goudmarkt is te speculatief en makkelijk te manipuleren n.v.v. de fysieke markt. Daarom dienen deze 2 markten gescheiden te worden, dan zal de echte waarde naar voren komen.

Terug naar het artikel: Recessie of depressie?

Extra’s

Zoek op deze site:

XML RSSAbonneer je via RSS
  • XML RSS
  • follow us in feedly